Actuele WhatsApp storingen & problemen

WhatsApp heeft mogelijk een storing.

Home » Actuele WhatsApp storingen & problemen

WhatsApp Messenger is een Instant Messaging app en sinds 2014 eigendom van Facebook. De dienst is na Facebook Messenger de meest populaire chat app wereldwijd met dagelijks 1 miljard actieve gebruikers welke meer dan 5 miljard berichten per dag versturen.

Met zoveel actieve gebruikers kan er snel(ler) een storing optreden of iets niet helemaal goed gaan. Last van een storing? Meld hem gelijk!

Wist je dat: Je via deze pagina ook de meeste problemen en ‘storingen’ zelf kunt oplossen?

Veel voorkomende problemen met WhatsApp

36%
Geen verbinding
41%
Vertraging berichten
21%
Algemene storing

WhatsApp storing zelf oplossen

Maak je gebruik van WiFi?

Als je gebruik maakt van een WiFi verbinding kan het soms zijn dat deze de verbinding of connectie (deels) verliest. Zet je WiFi voor 10 seconden uit en daarna opnieuw aan: Grote kans dat WhatsApp nu weer gewoon werkt.

Gebruik je jouw mobiele internetverbinding?

Ook met een mobiele internetverbinding kan soms de connectie op de achtergrond minder worden of zelfs verloren gaan. Zet je telefoon voor 10 seconden op vliegtuigstand en haal deze er daarna weer af. Je telefoon zal opnieuw verbinden met het mobiele netwerk en in veel gevallen ben je daarna weer bereikbaar.

Controleer je internetverbinding via een andere app

Als het niet aan je mobiele internetverbinding of WiFi ligt kun je met een andere app testen of het aan de verbinding ligt of WhatsApp zelf. Open een andere app, bijvoorbeeld een browser, en surf naar een willekeurige website?

Laad deze wel gewoon dan ligt het in elk geval niet aan je verbinding maar aan WhatsApp.

Geen storing maar nog steeds problemen? Herinstalleer WhatsApp

Dit is een radicale maar effectieve methode als je problemen ervaart en er geen storing is. Je verwijdert je WhatsApp app en installeert deze vervolgens opnieuw op je smartphone.

Geen zorgen: Je chats blijven bewaard via de servers van WhatsApp en kun je snel en makkelijk terugplaatsen als je de app weer geïnstalleerd hebt.

Omdat WhatsApp een van de meest populaire apps wereldwijd is met ruim 1 miljard gebruikers per dag(!), is de kans op storingen groter. Grote storingen komen bij WhatsApp echter zelden voor: Meestal zijn het kleine storingen op lokaal niveau wat vaak slechts tot enkele minuten vertraging leidt.

Heb je een probleem met WhatsApp? Meld het hieronder:

3 gedachten over “Actuele WhatsApp storingen & problemen

  1. Sinds vanmorgen kan ik geen media meer versturen: Het blijft als een upload staan en verder niets. Normale berichtjes komen wel gewoon aan.

    Weet iemand een fix oid? Lijkt me geen storing bij whatsapp n.l.
    1    0

Een reactie plaatsen